Εθνικό Βραβείο Ενέργειας Ελλάδας 2015

Image

Το Energy Globe είναι το σημαντικότερο περιβαλλοντικό βραβείο σήμερα με 177 συμμετέχουσες χώρες και πάνω από 1500 καταχωρήσεις έργων ετησίως. Δίνεται σε αναγνώριση εξαιρετικών επιδόσεων όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση, την ανανεώσιμη ενέργεια και τη διατήρηση των πόρων παγκοσμίως. Η παρουσίαση αυτού του βραβείου είναι μια πολύ μεγάλη αναγνώριση, καθώς το ENERGY GLOBE είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα για την αειφορία.

Το Εθνικό Βραβείο Ενέργειας Ελλάδας 2015 απονεμήθηκε στο έργο «Περισσότερα μικροσυστήματα - προηγμένες αρχιτεκτονικές και έννοιες ελέγχου για περισσότερα μικροσυστήματα» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Συνοπτικά, το έργο επικεντρώνεται στα εξής: Σε αυτό το έργο πραγματοποιήθηκαν δοκιμές σε 6 χώρους δοκιμών και 2 μεγάλα εργαστήρια με στόχο την εξέταση των επιδόσεων των διαφόρων πτυχών της λειτουργίας μικροδίσκων για την ενθάρρυνση της μελλοντικής τους χρήσης. Διαβάστε περισσότερα για το έργο.

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το έργο παρουσιάστηκε επίσης από την Energy Globe ως μέρος μιας παγκόσμιας διαδικτυακής εκστρατείας (www.energyglobe.info) σε ένα ευρύ κοινό. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO και σε συνεργασία με το UNEP και έγινε μεγάλη αναγνώριση και μεγάλη ηχώ.

"Το να τιμηθεί αυτό το βραβείο είναι μια μεγάλη αναγνώριση του έργου μας για ένα καλύτερο περιβάλλον και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στο μέλλον"

Νικόλαος Χατζηαργυρίου, Νικητής Εθνικής Ενεργειακής Σφαίρας Ελλάδας